Нмш 5-25

Насоси типу НМШ — об’ємні шестеренні маслонасоси з внутрішніми опорами на лапах, насоси типу НМШФ — фланцеві. Подача робочої рідини забезпечується шестернями, встановленими на відомому і провідному, сполученим муфтою з електродвигуном, валах. Насоси типу НМШ 5-25-4.0 / 4-1 забезпечені запобіжними клапанами, регулювання яких здійснюється регулювальним гвинтом, який стопориться гайкою і закривається ковпачком. Запобіжні клапани запобігають підвищення тиску в трубопроводі вище допустимого.

Насосні агрегати типу нмш 5-25 призначені для перекачування нафти і її похідних (нафтопродуктів) без механічних домішок так, як: технічні масла, мазут з температурою до +70 гр. З, дизельне паливо з температурою до +40 гр. З і т.п., в’язкістю рідини в межах 0,018 10-4-22,00 10-4 м2 / с (1,08: 300 ° ВУ), а також легкозастивающіх рідин, таких як парафін, смола, бітум, пек і інших, що володіють змазує здатністю середовищ. Нижня межа в’язкості обмежується змазує здатністю рідини, верхній — і потужністю електродвигуна і всмоктуючої здатністю насоса.

Насоси типу НМШ застосовуються для роботи з в’язкими, що не викликають корозію робочих органів рідинами без механічних домішок в системах подачі палива і нафтопродуктів, а також для подачі мазуту в котельних установках, тобто ставлять в котельні для подачі мазуту в живлять форсунки. Застосовуються на і лакофарбових виробництвах, нафтопереробних і хімічних підприємствах, на заправках дизельним паливом, застосовують для закачування масла і мазуту в тепловози, теплоходи і т.п. Шестерні агрегати низького тиску застосовуються в системі охолодження верстатів і в системах змащення. Агрегати високого тиску — в гідравлічних системах протяжних, токарних і свердлильно-розточувальних верстатів. Агрегати середнього тиску — в системах фрезерних і шліфувальних верстатів.

Читайте также: